Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΒΡΕΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, 11.00 – 12.00 το πρωί

Μοιράζομαι τα χόμπι μου και ό,τι αγαπώ… «Βρεφικό μασάζ...»

Με την Αγγελική Μπενίση
Μανούλες οπλιστείτε με καλή διάθεση και ελάτε να μάθετε πώς να κάνετε χαλαρωτικό μασάζ στα μωρά σας!
Κατανοώντας την πιθανή σας ανησυχία, θέλουμε να σας καθησυχάσουμε έχοντας φροντίσει για το κατάλληλο κλίμα στο χώρο!



Η Αγγελική μας λέει:

Γιατί το κάνω;
Γιατί σε αυτούς τους χρόνους που όλοι περνάμε δύσκολα και αμφιβάλουμε καθημερινά για πολλά όπως για το μέλλον της ανθρωπότητας, τις ανθρώπινες αξίες, το νόημα σε όλα αυτά, θεωρώ ότι η πίστη μας απέναντι στην Αγάπη είναι ένα από τα όπλα μας.
Απέναντι στους εαυτούς μας που φοβούνται, που τα παρατάνε, που πέφτουν. Η χαρά που πιστεύω ότι θα δώσει σε γονείς και βρέφη αυτή η συνάντηση, θα αφήσει για λίγες έστω μέρες, για λίγες ώρες, ένα θετικό αποτύπωμα στον πλανήτη (ανθρώπων που χαρίζουν αγάπη στα παιδιά τους, στους γύρω τους και στους εαυτούς τους.

Γιατί δωρεάν;
Ενώ γενικά η άποψη μου για τον εθελοντισμό είναι αμφιλεγόμενη, και από την άλλη θεωρώ σωστό το να πληρώνεται κανείς για τις υπηρεσίες του, ωστόσο -προσωπικά- τη συγκεκριμένη “υπηρεσία”, αποφάσισα να την παρέχω δωρεάν. Είναι το δώρο μου σε όλους τους φίλους μου/συγγενείς/γνωστούς μου, που φέρνουν στον κόσμο μωράκια. Είναι το δώρο μου για το δώρο τους στην κοινωνία μας και σε εμάς προσωπικά (ποιος βλέπει ένα μωρό και δεν χαμογελάει έστω, στιγμιαία);

Γιατί στη βιβλιοθήκη;
Η πίστη μου στους ανθρώπους και στις καλές τους ποιότητες, με οδήγησε στην επιθυμία να θέλω να μοιραστώ αυτήν την τεχνική -εκτός από τους φίλους μου- και με τους γείτονες μου, μελλοντικούς φίλους, μια τεχνική που πιστεύω τόσο ότι θα βγάλει μέσα από τον κόσμο τις καλές ποιότητες που όλοι έχουν, όσο και ότι θα τις σπείρει και θα τις καλλιεργήσει στα νέα ανθρωπάκια, τα βρεφάκια μας.

Η Βιβλιοθήκη της Χαριλάου πριν από 1 χρόνο ανακαινίσθηκε. Τότε, μας καλούσε μάλιστα με έναν -μάλλον- πρωτότυπο και σίγουρα δημιουργικό τρόπο να την προσεγγίσουμε ξανά. Μπορεί το κάλεσμα να αφορούσε μικρά παιδιά, αφού μικρά πατουσάκια πολύχρωμα, και μικρές περίτεχνες ταμπελίτσες οδηγούσαν (όποιον είχε όρεξη να παίξει κουτσό, ή κρυμμένο θησαυρό και όποιον είχε όρεξη να μαγευτεί) στη βιβλιοθήκη.
Εγώ είχα όρεξη, και έπαιξα ακολουθώντας τα βήματα και μαγεύτηκα και συγκινήθηκα.
Το ίδιο σας καλώ να κάνετε κι εσείς. Να αφήσετε την παιχνιδιάρικη σας διάθεση να αναδυθεί και ντυμένοι με την Αγάπη, σε όλες τις της εκδοχές και τα σχήματα να έρθετε στη συντροφιά μας.

Στη μία ώρα που έχουμε στη διάθεση μας: 
Θα μοιραστώ μαζί σας μερικά ιστορικά, επιστημονικά, και εμπειρικά δεδομένα για το βρεφικό μασάζ,
Θα μοιραστείτε την παρέα, τις ανησυχίες, τα άγχη και τις εμπειρίες σας με άλλους γονείς,
Θα θωπεύσετε παρεούλα τα μωράκια σας.
Θα γνωρίσετε μερικά πράγματα ίσως καινούργια,
Θα περάσουμε όλοι καλά και τα μωράκια μας καλύτερα (σε ποιον δεν αρέσει το μασάζ;).

Ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτοι στη δραστηριότητα είναι και οι μπαμπάδες.
Ευπρόσδεκτες είναι και οι μέλλουσες μαμάδες, οι θείες, και όποιες γυναίκες θέλουνε, αρκεί να φέρουν μαζί τους μία κούκλα.

Οι μαμάδες... δεν αρκεί να φέρουν μία κούκλα.
Θα προσθέσετε στην ήδη φορτωμένη τσαντούλα σας:
-Σεντονάκι με αδιάβροχη ζελατίνα,
-Λαδάκι σε γυάλινο μπουκαλάκι (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, και ό, τι δεν ερεθίζει το μωρό σας)

Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως και ελάτε λίγο νωρίτερα, προκειμένου να ετοιμάσουμε τα λαδάκια και να τακτοποιηθούμε στο χώρο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται προεγγραφή
Τηλ. 2310324666
Νικάνορος 3 & Στ. Νούκα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου