Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΤΑ trans ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ" ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ:18.00

Φωτογραφία: «Τα trans Λιπαρά Οξέα στη Διατροφή μας»
Τo Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Ημερίδα στα πλαίσια της Ημέρας Χημείας με θέμα:

«Τα trans Λιπαρά Οξέα στη Διατροφή μας»

που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 και ώρα 6μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της κεντρικής βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής κ. Αντώνιος Καφάτος ομοτ. καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα τον πλαισιώσουν με προφορικές παρουσιάσεις Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων.

Εκπρόσωποι από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή θα συμμετέχουν σε στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση της κοινωνίας για τα trans λιπαρά, σχετικά με
τον τρόπο που σχηματίζονται,τις αλλαγές στην πρόσληψη λιπαρών οξέων στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια, τις επιπτώσεις της κατανάλωσης των trans λιπαρών στην υγεία μας, και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται για την αποφυγή των trans-λιπαρών οξέων στα τρόφιμα.
Οι σύγχρονες μελέτες έχουν αναδείξει την επικινδυνότητα των trans λιπαρών που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τα τρόφιμα. Οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες επιτάσσουν τη μέγιστη προσοχή όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες στο μέλλον.

Δήλωση συμμετοχής: 2310 278077 (γραφεία Περιφερειακού Τμήματος, ώρες 18-21:00, e-mail ptkdm@eex.gr)  ή στην Δρ. Στέλλα Ορδούδη (Εργαστήριο ΧΤΤ, 2310 997847 ώρες 09-15:00, e-mail foodchem.auth@gmail.com).

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 
«Τα trans Λιπαρά Οξέα στη Διατροφή μας»
Τo Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Ημερίδα στα πλαίσια της Ημέρας Χημείας με θέμα:

«Τα trans Λιπαρά Οξέα στη Διατροφή μας»

που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 και ώρα 6μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της κεντρικής βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής κ. Αντώνιος Καφάτος ομοτ. καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα τον πλαισιώσουν με προφορικές παρουσιάσεις Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων.

Εκπρόσωποι από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή θα συμμετέχουν σε στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση της κοινωνίας για τα trans λιπαρά, σχετικά με
τον τρόπο που σχηματίζονται,τις αλλαγές στην πρόσληψη λιπαρών οξέων στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια, τις επιπτώσεις της κατανάλωσης των trans λιπαρών στην υγεία μας, και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται για την αποφυγή των trans-λιπαρών οξέων στα τρόφιμα.


Οι σύγχρονες μελέτες έχουν αναδείξει την επικινδυνότητα των trans λιπαρών που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τα τρόφιμα. Οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες επιτάσσουν τη μέγιστη προσοχή όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες στο μέλλον.

Δήλωση συμμετοχής: 2310 278077 (γραφεία Περιφερειακού Τμήματος, ώρες 18-21:00, e-mail ptkdm@eex.gr) ή στην Δρ. Στέλλα Ορδούδη (Εργαστήριο ΧΤΤ, 2310 997847 ώρες 09-15:00, e-mail foodchem.auth@gmail.com).

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου