Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

"Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ" ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ:19.00 ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΘΟΥΣΑ-ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ





Η αίθουσα - αρχείο Γιώργου Ιωάννου εγκαινιάζεται την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 19.00 και δίνει μια άλλη διάσταση στο Βοφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
 Ο πνευματικός κόσμος του Θεσσαλονικιού συγγραφέα αναπτύσσεται σ' ένα χώρο που περιλαμβάνει έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα του λογοτέχνη, τα οποία είχαν ιδιαίτερη αξία γι' αυτόν, την προσωπική του βιβλιοθήκη, χειρόγραφα των έργων του, ακόμα και ανέκδοτων.
 Επίσης πολλά προσωπικά του έγγραφα, φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό. 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα υπάρξει ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο Γ. Θ. Βαφόπουλος μιλάει για τον Γιώργο Ιωάννου, απαγγελία του ποιήματος του Γιώργου Ιωάννου
 «Θεσσαλονίκη για πάντα», αλλά και ομιλία του συγγραφέα Γιώργου Αναστασιάδη με θέμα «Αρχείο Ιωάννου: Τόπος έρευνας της λογοτεχνίας και της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης».
Σ' ένα άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ο Γιώργος Ιωάννου διαβάζει το διήγημά του «Παναγία η Ρευματοκρατόρισσα», ενώ η ηθοποιός Λένα Πετροπούλου θα απαγγείλει το ποίημα «Το μόνο». Η γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη θα μιλήσει με θέμα «Η φιλία μου με τον Γιώργο Ιωάννου ως μαρτυρία ζωής» και η βραδιά θα κλείσει με απαγγελία και μουσική απόδοση του ποιήματος του Θεόδωρου Σαρηγιάννη «Γιώργος Ιωάννου», σε μελοποίηση Πέτρου Μαυρόπουλου, με τη Μαρία Βαφειάδου στο πιάνο, τη Βαρβάρα Μάρκου στο φλάουτο και την Ελένη Στεφάνου στο τραγούδι.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, από 19 Φεβρουαρίου κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Αρχείο του Γιώργου Ιωάννου στον 6ο όροφο θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα. Με τη μορφή διαδραστικού παιχνιδιού τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή και πεζογράφου Γιώργου Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου