Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ημερίδα με θέμα

«Ζω Θεσσαλονίκη – Συμβιώνω με τα Ζώα»

θα πραγματοποιηθεί το

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, από τις 11:00 έως και τις 13:00, 
στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Οργάνωση «Νοιάζομαι» και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες και ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής – «Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων Δήμου Θεσσαλονίκης 3 χρόνια μετά»
Σπυρίδων Κρήτας, Αναπληρωτής καθηγητής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Α.Π.Θ -  «Πόσο κινδυνεύει σήμερα ο άνθρωπος από τα αδέσποτα ζώα; Η Λύσσα και άλλα νοσήματα»
Χάρης Βερβερίδης, Επίκουρος καθηγητής Α.Π.Θ – «Η στείρωση στο σκύλο και τη γάτα. Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα. Απολογισμός Διαχείρισης του προγράμματος αδέσποτων ζώων Δήμου Θεσσαλονίκης»
Γεώργιος Καζάκος, Επίκουρος καθηγητής Α.Π.Θ – «Πρώτες βοήθειες: Λάθη που πρέπει να αποφεύγονται»
Μαρία Σιμητοπούλου, Μέλος Φιλοζωικού Σωματείου Πανοράματος – «Είκοσι χρόνια στειρώσεις στην Θεσσαλονίκη - 10.000 αδέσποτα ζώα στους δρόμους. Τι φταίει;»

Η συγκεκριμένη ημερίδα είναι η τελευταία από μια σειρά ενημερωτικών δράσεων σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων στη Θεσσαλονίκη και μια επιπλέον προσπάθεια για έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ του Δήμου, των φιλοζωικών σωματείων και τον δημοτών.

«Τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, είναι και αυτά κομμάτι της κοινωνίας μας καθώς συμβιώνουν μαζί μας, γι' αυτό έχουμε ηθική υποχρέωση να τα προστατεύουμε. Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας» δήλωσε σχετικά με το θέμα ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη ημερίδα είναι πολύ σημαντική για την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα ζώα καθώς και για την ανταλλαγή απόψεων με τα φιλοζωικά σωματεία και τους πολίτες για την ευθυγράμμιση της στρατηγικής του Δήμου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου