Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ""Μέθοδος Buteyko για τον ενσυνείδητο έλεγχο της αναπνοής" ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ Κ ΩΑΡΑ 19.30:

"Μέθοδος Buteyko για τον ενσυνείδητο έλεγχο της αναπνοής:
Η αναπνοή και η σχέση της με την υγεία και την ποιότητα ζωής"

Η βασικότερη λειτουργία του οργανισμού μας είναι η αναπνοή. Εξαιτίας της αφύσικης ζωής, κακών συνηθειών και κυρίως του στρες  αυτή η τόσο ζωτική λειτουργία αλλοτριώνεται, ίσως και από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Θα θυμηθούμε  πώς αναπνέαμε όταν γεννηθήκαμε τότε που η αναπνοή μας ήταν σωστή. Η σωστή αναπνοή βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού, ενισχύει την άμυνα, μειώνει το στρες, βελτιώνει τη διάθεση, αυξάνει την ενέργεια ενώ έχει θεαματικά αποτελέσματα στο άσθμα, τις αλλεργίες και όλα τα προβλήματα γενικότερα του αναπνευστικού συστήματος. Η θεωρία της σωστής αναπνοής και η σχέση της με την υγεία τεκμηριώθηκε επιστημονικά από τον δρ.Konstantin P.Buteyko στα μέσα του 20ου αιώνα. Οι αρχές που διέπουν τη μέθοδο Buteyko συμφωνούν με την κλασική ιατρική. Επίσημη δοκιμασία της μεθόδου πραγματοποιήθηκε το 1980στο Πρώτο Ινστιτούτο παιδιατρικών νοσημάτων της Μόσχας, όπου και η μέθοδος αναγνωρίστηκε επίσημα. Μέσα από μια σειρά αναπνευστικών ασκήσεων ,μετά από κάποιο διάστημα η αναπνοή επανέρχεται στο φυσιολογικό εξασφαλίζοντάς μας καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής.
Η εκδήλωση, που εντάσσεται στις Εαρινές Ημέρες Βιβλιοθηκών 2015, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Έλενα Παπαϊωάννου μελέτησε φυσιολογία, ανατομία, παθολογία και εκπαιδεύτηκε στην Ιρλανδία από τον Patrick McKeown. Μαζί με τον δάσκαλό της εργάστηκε σε κλινικές με ασθενείς με άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα, πίεση, κ.ά., αποκομίζοντας την απαραίτητη εμπειρία για να εργαστεί. Το 2010 πήρε το πτυχίο της ως πρακτικός Buteyko.
Συνεχίζοντας τις σπουδές της, το 2011 πήρε δίπλωμα  ως buteyko method specialist απο το BUTEYKO CENTER USA και από την CLINICA BUTEYKO MOSCOW. Μεταφέρει τις γνώσεις της με ομιλίες, σεμινάρια και συνεδρίες. Άνθρωποι που έχουν ακολουθήσει τις συμβουλές της έχουν δει σημαντική βελτίωση στην υγεία τους και έχουν μια καινούργια προσέγγιση της ζωής και της υγείας μέσα από την αυτοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου