Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «Σημείο Φυγής»Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη νέα ποιητική συλλογή της Βικτωρίας Καπλάνη «Σημείο Φυγής» των εκδόσεων «Γαβριηλίδης».
 

 
Η εκδήλωση, που εντάσσεται στο θεματικό κύκλο, «Νέες πένες της Θεσσαλονίκης», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης27).
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σταύρος Ζαφειρίου, ποιητής
Λίζυ Τσιριμώκου, καθηγήτρια Συγκριτικής Γραμματολογίας του Α.Π.Θ.
 
Θα προβληθεί το βίντεο της Ζέφης Αθανασοπούλου με τον τίτλο «Σημείο  Φυγής»
Η εκδήλωση οργανώνεται με τη συνεργασία της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και των εκδόσεων «Γαβριηλίδης».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος
Λίγα λόγια για τη Βικτωρία Καπλάνη:
Γεννήθηκε το 1961 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Εργάστηκε σε Γυμνάσια και Λύκεια από το 1986-2004. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι αποσπασμένη στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης. Μέλος της Ομάδας Έρευνας για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση επιμελήθηκε μαζί με τη Βενετία Αποστολίδου και την Ελένη Χοντολίδου τον τόμο: (2000)Διαβάζοντας Λογοτεχνία στο Σχολείο, τυπωθήτω. Έχει μεταφράσει δοκίμια των Randall Jarrell και Tzνetan Todorov και ποιήματα των: Elizabeth Bishop, Marianne Moore, Carol Ann Duffy , Suzan Howe, Paul Auster, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε τεύχη του περιοδικού Ποίηση. Μετέφρασε ακόμη λαϊκά τραγούδια των Εβρίδων και κείμενα για τη τζαζ. Κριτικά σημειώματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά: Αντί, Ποίηση, Εντευκτήριο, Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας, The Books Journal, Litteraterra, Φιλόλογος και Ένεκεν. Έχει εκδώσει τρία βιβλία ποίησης:  (2007) Ήχοι- απόηχοι, Γαβριηλίδης, (2010) Λευκές συνομιλίες, Γαβριηλίδης,  (2013) Σημείο Φυγής, Γαβριηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου